Retreat & helgkurser

VÄLKOMMEN PÅ VÅRA DJUPGÅENDE KURSER/RETREATS

Vi har både helgkurser och retreat (helg eller hel vecka) med övernattning och utan övernattning. Retreaten med övernattning är på kursgården Ananda Mandala öster om Vetlanda med underbar natur och helt avskilt. Karta hittar du här

Vi bygger upp kurserna/retreaten så det blir en process för personlig utveckling och ökad livskvalite med gammal kunskap från yogatraditionen.  I botten har vi en djupgående kunskap och tradition i den klassiska yogan av traditionen Satyananda direkt som den är tänkt. Vi lärare på kurserna/retreaten har lång internationell certifierad utbildning enligt Bihar School of Yoga i Indien och Ananda Mandala samt lång egen erfarenhet, så du är i trygga händer.

Yoga & Meditation ger dig möjlighet att komma i kontakt med ditt inre, finna stillhet och hämta kraft. Till oss är alla välkomna nybörjare som mer vana yoga utövare.

Nedan kan du bläddra och läsa mer om respektive kurs/retreat.

HELGRETREAT 

KLASSISK YOGA – MEDITATION MED ÖVERNATTNING

vidsjoeen_2_04
evayogar
DSC_0036
DSC_0014
IMG_2009

Lärare Gunnar & Eva

Detta är en möjlighet att komma från vardagen, stressa ner och ge dig chansen att njuta av yoga-meditation så du hittar de tankar/sanningar som du inte hinner se i vardagen.

Vi kommer bo på ett härligt ställe med naturen inpå knutarna som gjort för att hitta mindfullnes och sig själv. Vi kommer fokusera så mycket tid läggs på att yoga och meditera så vi verkligen får känna effekterna av klassisk yoga så som den är i sitt ursprung.

Du kommer lära dig klassisk Yoga-meditation från Satyananda traditionen. Efter retreatet har du en bra grund för att fortsätta på egen hand och/eller fortsätta på våra kurser eller åka på längre retreats. Några yogaprogram som du kan använda i din vardag ingår

Vem kan deltaga: Alla kan deltaga, både nybörjare och fortsättare
Kurslängd: Fredag kväll med samling kl. 18.00 till söndag kl. 15.30
Tid: Tider för 2020 kommer 
Mat: Vegetarisk mat ingår
Kursavgift: 1 975 kr
Boende och mat: 1 600 kr
al kostnad med boende, mat och massor av yoga-meditation: 3 575 kr
ustning: Du behöver lätt sittande kläder och kläder för promenader i skogen
Min antal deltagare: Vi förbehåller oss att ställa in retreatet om det inte blir minst 8 deltagare

Program för dagarna med yoga och meditation under helgen.

Fredag
17.00 – 18.00 Samling 
18.30 Lätt yoga
19.30 Middag

Lördag 
07.00 Yoga
09.00 Frukost
10.00 Karma Yoga eller skön promenad i naturen
 11.00 Yoga Nidra
11.30 Meditation Energins källa
12.00 Lunch
13.00 Egen tid för promenader eller annat
16.00 Yoga – Meditation
18.30 Middag
20.00 Hemlig frigörande aktivitet 

Söndag
07.00 Yoga
09.00 Frukost
10.00 Karma Yoga
11.30 Yoga Nidra
12.00 Lunch
13.00 Satsang– summering
Slut ca: 14.30

Jag åkte dit utan några förväntningar och visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Men jag har haft en kanonskön helg. Allt har varit fantastiskt och det var verkligen vad jag behövde. Jag är väldigt glad att jag hittade till er och att jag fortsatt. Det har utvecklat mig som människa och hjälpt mig väldigt mycket

Jonas Gudmundson

Jonas

HELGKURS 

KLASSISK YOGA – MEDITATION I JÖNKÖPING

IMG_1995
yogakurser3

Lärare Eva & Gunnar & Mikael

På helgkursen får du möjlighet att under en helg helt ta hand om dig själv och lära dig klassisk Yoga – meditation från Satyananda traditionen. Vi kommer göra fysisk lugn yoga (Asanas), djupavsalppning (Yoga Nidra), andningsövningar (Pranayamas), andningsmeditation  (Energins Källa) och föreläsningar om yoga traditionen,du får också prova lite av yogans reningsmetodik så som Neti (Nässköljning) om du vill.

Efter kursen har du en bra grund för att fortsätta på egen hand och/eller fortsätta på våra kurser eller åka på längre retreats. Några yogaprogram som du kan använda i din vardag ingår.

Vi kommer göra yoga, avslappning och meditation både lördag och söndag där vi har möjlighet att fördjupa oss och ha tid till oss själva. Vi kommer också ha möjlighet att samtala om yogan i vardagen då vi kommer gå promenad och vid den gemenasamma frukosten.

Vem kan deltaga: Alla kan deltaga, både nybörjare och fortsättare

Kurslängd: Hela dagar (lördag-söndag)  kl. 08.00 – 16.30 med sammanlagt 10 timmar undervisning och trevligt umgänge, samt frukost.
Tid: Tider för 2020 kommer 
Mat:  Enklare frukost ingår, lunch ingår inte
Kostnad: 1 495 kr
Plats: Jönköping, Torpagatan 34 ingång från Björngatan
Utrustning: Du behöver bara lätt sittande kläder
Förbehåll: Det du lär dig på denna kurs får du inte använda för att lära andra pga. att det behövs mer kunskap för det.

Min allra första Yoga helg och det var en upplevelse för kropp och själ, jag gillade verkligen Yoga Nidra som man efter kände sig väldigt avslappnad, mycket härliga människor som man träffade och underbara lärare, tack än en gång och jag har verkligen fått mersmak och en del träningsvärk

Claus

Claus

Veckoretreat

KLASSISK YOGA – MEDITATION MED ÖVERNATTNING PÅ ANANDA MANDALA

 

yoga-under-appletree-800n_02
b9b41828a4
DSC_0061
DSC_0059
DSC_0032

Lärare Gunnar & Eva

Detta är en möjlighet att komma från vardagen, stressa ner och ge dig chansen att njuta av yoga-meditation så du hittar de tankar/sanningar som du inte hinner se i vardagen. Vi kommer göra mycket mer än den fysiska delen av yogan vi känner till i vardagen, vi kommer vara tysta i 2 dagar, göra yogans Hata Yoga Krias (näs och tarmsköljning, frivilligt) och djupgående energimeditationer så som Ajapa Jap. Allt detta för att skapa en process för personlig utveckling.

Vi kommer bo på ett härligt ställe med naturen inpå knutarna som gjort för att hitta mindfullnes och sig själv. Vi kommer fokusera att mycket tid läggs på att yoga och meditera så vi verkligen får känna effekterna av klassisk yoga så som den är i sitt ursprung.

Under de första dagar på retreat kommer du att uppleva en angenäm avspänning i takt med att du finner dig till rätta. En av de första höjdpunkterna är tarmsköljning, där kroppen på ett mjukt sätt får en grundlig utrensning. Därefter går vi på djupet med yoga och meditation på ett sätt som är möjligt först nu, när koncentrationen verkligen är där. Denna fördjupningsfas kulminerar i slutet av kursen med en tystnadsperiod på 2 dagar.

Så här kan en dag se ut
7.00 morgonyoga
8.30 lätt frukost
9.00 Karma Yoga eller annan utomhusaktivitet
10.30 Yoga Nidra och Ajapa Jap meditation
12.30 lunch
– tid för egna aktiviteter –
16.00 eftermiddagsyoga och meditationen Inre stillhet
18.00 middag
20.00 kvällsprogram med föredrag, dans och musik, meditation eller en härlig bastu.

Förutom intensivt praktiserande av yoga och meditation finns det gott om tid för andra aktiviteter så som promaneder i skogen och paddla kanot.

För att verkligen kunna fördjupa dig och få mest möjligt ut av din retreat, rekommenderar vi dig att låta mobil, laptop, Ipod etc. stanna hemma.

Vem kan deltaga: Alla kan deltaga, både nybörjare och fortsättare
Kurslängd: Fredag kväll med samling kl. 18.00 till nästa fredag förmiddag ca: 09.30
Tid: Tider för 2020 kommer snart
Mat: Vegetarisk mat ingår
Kursavgift:  4 350 kr
Boende och mat 7 dagar: 4 600 kr
Total kostnad med boende, mat och massor av yoga-meditation: 8 950 kr
ats: Ananda Mandala’s internationella yoga retreat center. Karta hittar du här
Utrustning: Du behöver lätt sittande kläder och kläder för promenader i skogen
Förbehåll: Det du lär dig på denna kurs får du inte använda för att lära andra pga. att det behövs mer kunskap för det, detta reterat ingår också i yogalärarutbildningen.

Boka din plats här….

För mig kändes helgen helt rätt på alla plan och förhoppningsvis en början på något mera. Helgen blev en större upplevelse än vad jag väntat mig egentligen, jag fick så mycket mer. Jag har inte varit redo för att åka iväg på nåt längre retreat så en helg kändes lagom men när vi väl skulle åka hem ville jag stanna längre. Ni är underbara! Tack!

Pernilla Eriksson

Pernilla