HELGKURS 16 – 17 OKTOBER

KLASSISK YOGA – MEDITATION I JÖNKÖPING014

Lärare Mikael & Malin

En härlig helg där du får möjlighet att helt ta hand om dig själv och lära dig klassisk Yoga & Meditation och helt landa i dig själv med ny energi och ett stilla sinne.

Vi kommer göra fysisk lugn yoga (Asanas), djupavsalppning (Satyananda Yoga Nidra), ljusmeditationen (Tratak), andningsövningar (Pranayamas), andningsmeditation  (Energins Källa) och föreläsningar om yoga traditionen, du får också prova lite av yogans reningsmetodik så som Neti (Nässköljning) om du vill.

Efter kursen har du en bra grund för att fortsätta på egen hand och/eller fortsätta på våra kurser eller åka på längre retreats. Några yogaprogram som du kan använda i din vardag ingår.

Blandade

Vi kommer göra yoga, avslappning och meditation både lördag och söndag där vi har möjlighet att fördjupa oss och ha tid till oss själva.  

Vem kan deltaga: Alla kan deltaga, både nybörjare och fortsättare

Kurslängd: Hela dagar (lördag-söndag)  kl. 08.00 – 16.30 med sammanlagt 10 timmar undervisning (5 timmar på lördagen och 5 timmar på söndagen), samt frukost.
Tid: 16 – 17 oktober
Mat:  Enklare frukost ingår, lunch ingår inte
Kostnad: 1 495 kr
Plats: Jönköping, Torpagatan 34 ingång från Björngatan
Utrustning: Du behöver bara lätt sittande kläder
Förbehåll: Det du lär dig på denna kurs får du inte använda för att lära andra pga. att det behövs mer kunskap för det.


yoga-under-appletree-800n_02
b9b41828a4
DSC_0061
DSC_0059
DSC_0032

VÄLKOMMEN PÅ VÅRA DJUPGÅENDE KURSER/RETREATS

Just nu har vi inga längre retreats 

Retreaten med övernattning är på kursgården Ananda Mandala öster om Vetlanda med underbar natur och helt avskilt.  Karta hittar du här

Vi bygger upp kurserna/retreaten så det blir en process för personlig utveckling och ökad livskvalite med gammal kunskap från yogatraditionen.  I botten har vi en djupgående kunskap och tradition i den klassiska yogan av traditionen Satyananda direkt som den är tänkt. Vi lärare på kurserna/retreaten har lång internationell certifierad utbildning enligt Bihar School of Yoga i Indien och Ananda Mandala samt lång egen erfarenhet, så du är i trygga händer.

Yoga & Meditation ger dig möjlighet att komma i kontakt med ditt inre, finna stillhet och hämta kraft. Till oss är alla välkomna nybörjare som mer vana yoga utövare.

Detta är en möjlighet att komma från vardagen, stressa ner och ge dig chansen att njuta av yoga-meditation så du hittar de tankar/sanningar som du inte hinner se i vardagen. Vi kommer göra mycket mer än den fysiska delen av yogan vi känner till i vardagen, vi kommer vara tysta i 2 dagar, göra yogans Hata Yoga Krias (näs och tarmsköljning, frivilligt) och djupgående energimeditationer så som Ajapa Jap. Allt detta för att skapa en process för personlig utveckling.

Vi kommer bo på ett härligt ställe med naturen inpå knutarna som gjort för att hitta mindfullnes och sig själv. Vi kommer fokusera att mycket tid läggs på att yoga och meditera så vi verkligen får känna effekterna av klassisk yoga så som den är i sitt ursprung.

Under de första dagar på retreat kommer du att uppleva en angenäm avspänning i takt med att du finner dig till rätta. En av de första höjdpunkterna är tarmsköljning, där kroppen på ett mjukt sätt får en grundlig utrensning. Därefter går vi på djupet med yoga och meditation på ett sätt som är möjligt först nu, när koncentrationen verkligen är där. Denna fördjupningsfas kulminerar i slutet av kursen med en tystnadsperiod på 2 dagar.

Så här kan en dag se ut
7.00 morgonyoga
8.30 lätt frukost
9.00 Karma Yoga eller annan utomhusaktivitet
10.30 Yoga Nidra och Ajapa Jap meditation
12.30 lunch
– tid för egna aktiviteter –
16.00 eftermiddagsyoga och meditationen Inre stillhet
18.00 middag
20.00 kvällsprogram med föredrag, dans och musik, meditation eller en härlig bastu.

Förutom intensivt praktiserande av yoga och meditation finns det gott om tid för andra aktiviteter så som promaneder i skogen och paddla kanot.

För att verkligen kunna fördjupa dig och få mest möjligt ut av din retreat, rekommenderar vi dig att låta mobil, laptop, Ipod etc. stanna hemma.

Vem kan deltaga: Alla kan deltaga, både nybörjare och fortsättare
Kurslängd: Fredag kväll med samling kl. 18.00 till nästa fredag förmiddag ca: 09.30
Tid: 
Mat: Vegetarisk mat ingår
Kursavgift:  4 500 kr
Boende och mat 7 dagar:4 900 kr
Total kostnad med boende, mat och massor av yoga-meditation:9 400 kr
ats: Ananda Mandala’s internationella yoga retreat center. Karta hittar du här
Utrustning: Du behöver lätt sittande kläder och kläder för promenader i skogen
Förbehåll: Det du lär dig på denna kurs får du inte använda för att lära andra pga. att det behövs mer kunskap för det, detta reterat ingår också i yogalärarutbildningen.

För mig kändes helgen helt rätt på alla plan och förhoppningsvis en början på något mera. Helgen blev en större upplevelse än vad jag väntat mig egentligen, jag fick så mycket mer. Jag har inte varit redo för att åka iväg på nåt längre retreat så en helg kändes lagom men när vi väl skulle åka hem ville jag stanna längre. Ni är underbara! Tack!

Pernilla Eriksson

Pernilla

Jag åkte dit utan några förväntningar och visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Men jag har haft en kanonskön helg. Allt har varit fantastiskt och det var verkligen vad jag behövde. Jag är väldigt glad att jag hittade till er och att jag fortsatt. Det har utvecklat mig som människa och hjälpt mig väldigt mycket

Jonas Gudmundson

Jonas